2017. máj 24.

Csinos vagyok-e minden nap? Ha igen, miért nem?

írta: Hildaságok
Csinos vagyok-e minden nap? Ha igen, miért nem?

És most az öltözködésről? A folytatás….

Ahogy megígértem, jöhet is…

Mikor a legszebb a nő az élete során? Fiatalon? Szerelmesen? Válás után netán? Na, ez utóbbiért lesz, aki a fejemet veszi…

Legtöbben a szerelmes állapotot gondolják a legfeltűnőbbnek…Pedig akkor már nem is tetszeni akarunk, mert már sikerült, mert már a kiszemelt hím ránk vetette a tekintetét, valami elkezdődött, s olyan bódulatban vagyunk, ami nemhogy rózsaszínű, hanem egyenesen a szivárvány összes  színével  felér. Vajon ki veszi észre, ha csinosak vagyunk a mindennapokban? A férjünk, a kedvesünk, anyukánk, a barátnőnk? Ugyan már! A nők…Úgy ott, ahol vagyunk, amerre járunk. Utcán, boltban, a péknél, de elsősorban a munkahelyünkön, mert az a leggyakrabban előforduló helyszín az életünkben. Jó esetben. Milyenek a kolléganők? Szinte csak azok vannak. A munkahelyek többségén hogy lehet az, hogy csak nők dolgoznak? Szóval milyenek is? Ó, elsőre kellemesek. Némelyek másodjára is.  Akad jószándékú is. És bőven másmilyen. De csak titokban, rafináltan, ahogy a nők tudják csinálni.

Ha felöltözöl csinosan, értsd ruha vagy szoknya, édes kis felső és egy helyes magas sarkú, akkor jön az ártatlan arccal feltett kérdés: mész valahová? Igen, mit ad isten, dolgozni. De nem megyek, hanem meg is jöttem már. Ilyenkor palástolni próbálják, hogy furának tartanak. Nem kicsit. Nem értik…Ide? Az irodába? Iskolába? Óvodába, bankba? Itt ki vesz észre? Talán itt akarsz pasira vadászni? Egy frászt, válaszolod, csak úgy magad miatt.  No, itt ér véget a beszélgetés. Ez egy kódolatlan üzenet. Nem értik. Ezt sem. Magad miatt minek bármit is tenned? Tetszelegni akarsz? Olvastad a sok ezoterikus maszlagot, hogy szeresd önmagad, hogy mások is szeretni tudjanak?

Gyorsan rájössz, hogy ez a beszélgetés értelmetlen. Nem folytatható.

 Aztán vannak azok, akik hallgatnak, de tekintettel ölnek. Csak mustrálnak, forgatják a szemüket és arra gondolnak, a jó égbe túrta ezt a cuccot, mert tuti, hogy nincs ennyi pénze. Közben a tekintetük éles késsé változik, a hátadban finom mosollyal megforgatják és megkérdezik, hogy minden rendben veled mostanság? És elkenődött a szemfestéked egy picit. Majd mosolyogva tovább haladnak. Te arra gondolsz, hogy affenébe, ennyire fáradtnak, öregnek, nyomorultnak nézek ki? Pedig dehogy. Csinos vagy! Ez a bűnöd!

Visszatérve: mikor a legszebb egy nő? Amikor annak érzi magát. Mivel a legtöbb nő énképzavaros, talán egy esetben gondolja magát jogosan szépnek: az esküvőn. Akkor kötelező. Ezért szép minden menyasszony. Nem a ruha, a frizura, a smink teszi. A kisugárzás, az a tudat, hogy most tényleg a legszebb a világon. Ez ragyog az arcukon a jövendő feleségeknek. Nincs bennük kétely, nem érdekli őket a kilóik száma, meg hogy mi lesz holnap. A pillanat, a nap az övék, bátran mernek ragyogni. És ragyognak is. Csodálatossá lesz aznap minden nő. Bár a hétköznapokban is gyakrabban lenne így!

 

 

 

Szólj hozzá