2017. okt 08.

Luxusfeleségek

írta: Hildaságok
Luxusfeleségek

 „Nincs lehetetlen az életben, csak túl csóró férj!”

Persze, hogy a Feleségek Luxuskivitelben c. műsorról fogok írni, vagy inkább annak kapcsán. Mert, hogy ezen pörög a net…Ennél szánalmasabb, ócskább, silányabb műsor nem fut egyik magyar csatornán sem. Elképesztő látni, hogy ennyi ostoba, beképzelt, beszélni nem tudó, gagyi mondatokat egymás után összefűzni képtelen nőt lehetett találni egy tévéműsorhoz. Az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy vajon miért vállalták? Mert nem a pénzért, az biztos. Vajon a háttérben maradó pénzeszsákok miért hagyták nekik, hogy szerepeljenek és egy ilyen óriási lejárató hadművelet részesei legyenek? Ennyi fájdalmas butaságot, ennyi felszínes nőnek is alig nevezhető lényt egyszerűen csodaszámba menően kellene mutogatni valami óriás ketrecben….Gucci táskákkal és törpe kutyákkal körberakosgatva sormintában.

Mielőtt elkezdtem írni a blogot, megkérdeztem pár férfiismerősömet, hogy ha milliárdosok lennének, vajon milyen nőt választanának. Persze a legtöbben hümmögtek, s azt mondták, hogy kedves, odaadó nőt, olyat, aki akkor is szeretné, ha nem lenne pénze. Vagy olyat, akinek nagy a melle, tette, hozzá az egyik viccesen…Azt hiszem, ez a válasz, mármint a komolyabbik,  nem tükrözi a valóságot, mert ezek a férfiak nem rendelkeznek annyi pénzzel, hatalommal, ami megengedné nekik azt, hogy komplett bolondot csináljanak magukból. A körülöttünk élőkben még sok jóérzés szorult, sokan szerencsére tudják értékelni a nők figyelmét, tartását, kedvességét, azt, hogy számukra fontos a férfi, s egyáltalán fontos valami önmagukon kívül.

De adva van a menő milliárdos vállalkozó, ingatlanfejlesztő, jelentsen ez bármit is, mondja a műsorban Babette, aki annyira sötét, hogy azzal sincs nincs tisztában, hogy ország-világ előtt esetleg nem kellene hirdetnie a mérhetetlen sekélyességét. Vajon az adott férfi, miért választ ilyen nőt? Mi a vonzó egy ilyen nőben? Azonnal rá lehet vágni, hogy a külseje. De vajon ezzel a nővel soha nem kell beszélgetni? Egy hatalommal, irányítással bíró férfi nem vágyik olyan társra, akinek a szájából nem kígyó és béka hullik ki, mint a mesében? Nem égő megjelenni egy fogadáson, színházi előadáson ilyen pusztítóan rikácsoló hangú, felöltöztetett botoxbabával? Amikor ezt kérdeztem a pasiktól, egyöntetűen azt válaszolták, hogy az ilyen nővel nincs gond. Nem akar semmit, csak pénzt. Amennyit meg elkölt, az nekik csepp a tengerben. Mások előtt meg azért nem vérciki az ilyen nő, mert a többieknek is ilyen van. Az ilyen nem szól bele semmibe, nem látja át a dolgaikat, emellett pedig egy fárasztó nap után ki akarna otthon beszélgetni. Egész nap döntéseket hoznak, irányítanak, fejlesztenek, otthon már nem kell egy olyan nő, aki a kamrában a rák ellenszerén dolgozik. Mindezt elfogadva, bár nehezen megértve az a kérdés merül fel bennem, hogy az ilyen férfi miért hagyja megalázni magát? Vivien egész nap nyafog a szörnyűséges hangján Fecónak a műsorban. A nap zárómottójaként lealázza mindenki előtt: „egy perced van, hogy elinduljál, good bye, ott az ajtó!” És így küldi el a ruhájáért azt a férfit, aki őt még el sem vette. Nap, mint nap pénzeli, elviseli…De még nem a vőlegénye.

Mi játszódhat le az ilyen férfi tudatában? Szándékosan nem a lelkét írtam. Benn nevetnek rajta a butaságtól és a pénztől eltunyult, szétfolyt műnők és ő hagyja. Ha ennyire gazdag, hatalma van, ha megteheti, hogy bárkit válasszon, akkor miért egy ilyen nő mellett van? Tudom, nincs vele gond, mert annyira sötét, hogy nem érti a szavakat sem, de dirigálni, alázni tud. Kell ez a férfinak? Tényleg kell?

Ezek a nők a társadalom békájának nem a feneke alatt vannak, hanem valami olyan mélységes kútveremben, ahonnan hajókötéllel sem lehetne őket kihúzni. Ezek a nők mutatják a mai lányoknak esténként a tévében, hogy semminek, nullának lenni mennyire megéri? Külsőleg mutatnak valahogy, de akár egy próbababa is lehet dekoratív, de a fejükben, a szívükben olyan szinten nincs semmi, hogy még a szalmát is sajnálta az anyatermészet, mert az is jobb helyen van egy madárijesztőben a mezőn. Ezek a nők lehetnek mintaadók a mai társadalomban? És a férfiak? Akik ezt hagyják, tűrik, akik pénzelik az ostobaságot? Ők kiknek lesznek a mintái? Azoknak a fiataloknak, akik 30 éves korukban is az ágyon henyélve nem mennek dolgozni, mert a szüleik szánják őket és támogatják anyagilag? Persze panaszkodnak is róluk, de nem rugdalják ki őket a nagybetűs életbe, mert még kiderülne róluk, hogy rossz szülők….Ezt meg ugye nem szeretné senki.

Hova jutunk, ha ez a réteg egyszer uralni kezdi a bolygót? Ahogy ez már el is kezdődött, de még azt hisszük, hogy van remény…Vajon lesz-e valaki vagy valami, ami ezt a folyamatot, ezt a beteges életfelfogást megállítja? Én nem látom a fényt az alagút végén….És ti?

Szólj hozzá