2019. aug 22.

Minden nő öreg és kövér!

írta: Hildaságok
Minden nő öreg és kövér!

Pláne, aki elmúlt 18! De kövér előtte is lehet. Ha egyetlenegy alkalommal, véletlenül, csak úgy szórakozásból, vagy képernyő tisztogatás közben rácsúszik az ujjad egy fogyasztó porral, kapszulával vagy bármi hasonlóval foglalkozó oldalra, onnantól kezdve ömleni kezdenek a hirdetések. Ennyi fogyasztószert reklámozó cég nincs is a világon, mint ott. Természetesen mind kiváló, hatásos és hatalmas eredményeket ígér. Aztán a hirdetés alatt nyilatkozik Gizike, aki 55 éves, Marcsi, aki 37 és Luluka, aki 60 felett van, túl a klimaxon és esküdözve állítja, hogy semmi mást nem tett, csak ezt a nyüves port itta vagy nyelte a pirulákat, mint az a bizonyos kacsa nokedlit.

Minden nő fogyni akar, aki él és mozog. Ha több mint 40 kg, akkor csakis kövér lehet, kivéve, ha a Fogadd el önmagad c. ezoterikus oldalakat is böngészi. Még  az lehet kivétel, ha elengedte a problémát. Mindent el lehet és kell ma engedni. Lassan, már a vízbefúlónak is csak ezt a tanácsot fogják adni, ha a kötél után nyúl, mert úgy könnyebb lesz neki.

Előbb-utóbb az is meginog, aki egészséges énképpel rendelkezik, bár ilyen nő nagyon kevés van. A nőknek elég egy rosszalló tekintet, félrehallott mondat, egy ciccegés és máris tudják, hogy valaki a külsejüket ócsárolta. Minden egyes pillanatban, ha újságot olvasunk, ha netet böngésszük, rátalálunk gyönyörű, kiretusált testű nők képeire. Nem, nem tévedés, nemcsak a kép van gyönyörűre készítve, maga a nő sem igazi már a kép előtt sem. Miközben zeng a sajtó és a média attól, mennyi az anorexiás modell, hogy a sztárok sem tökéletesek, azért mégiscsak olyan hirdetések kerülnek fel mindenhová, ahol a kövér nőnek nulla narancsbőre van, a tokája szimpatikus redőkbe pakolt, és a ruha úgy áll rajta, hogy deréktájon nincs egy fikarcnyi kitüremkedés. A zsírleszívó masinákat, krémeket csakis sovány nőkkel reklámozzák, ahogy a ránctalanító krémeket is ránc nélküli cicalányokkal.

Az emberek megrettennének, ha látnák a valóságot. Mindenki arról papol, hogy az igazság meg a becsület a fontos, de maratont futnak előle.

A másik, ami a virtuális és a valóságos élet rettenete, az az öregség. Tudjuk, hogy létezik, hogy nem mese, de senki nem akarja elfogadni. Jó, jó, öregedjen csak mindenki, de engem majd elkerül. A sztárok nem rúgnak most labdába, mert nekik szerződésben tiltják meg, hogy a bőrük egy fikarcnyit is változzon 30 év alatt.

Ám itt van az utca embere. A negyvenes anyuka, az ügyvédnő, a bolti eladó, a könyvelő és a háziasszony. Velük mi a helyzet? Nekik nincs szerződésük semmilyen céggel, vagyis eggyel van, és ez az Élet. A legszigorúbb feltételeket szabják nekik. Minden egyes kitétel elmondja, hogy, ha öregszel, véged. Ha fiatal pasit keresel, akkor klimaxos nyanya vagy. Ha hozzászólsz egy semleges témához, biztosan kiderül, hogy az irigység beszél belőled, mert te már nem vagy fiatal. És ez egy csapágycsere is lehet, nem számít. Ha netán merészelsz bírálni valakit, aki celeb és sokan szeretnek, akkor neked annyi, mert azonnal a korod céltáblájának közepére szegeznek, és tüzes nyilakkal lőnek cseppfolyósra.

Ha egy negyvenes énekesnő, színésznő bikiniben napozik, azonnal bekerül az újságokba, mert elképzelhetetlenül merész tettet hajtott végre: megmutatta a testét. Mindeközben a strand tele van akármilyen nőkkel és férfiakkal, akik nem restek levetkőzni és süttetni magukat az áldott nyári napsütésben.

Senki nem lehet már az, aki. Ha jót akar magának. Nyugodtan mondhatja, hogy én elfogadtam a korom, a kinézetem, kevesen hiszik el ezt önmaguknak is. Pedig nincs menekvés. Tükröt lehet cserélni. Kisebbre, és homályosabbra. Mi mégis azok maradunk, akik vagyunk. Csak a világ álszentebb évről évre. A világ meg mi vagyunk, így a kör bezárul és, aki még ki akar jutni, az nagyon gyorsan tegye meg, mert észre fogja venni, hogy a hazugság álarca mögött nem mindig lakik  józan ész.

 

 

 

Szólj hozzá