2018. júl 03.

Használati utasítás?! :)

írta: Hildaságok
Használati utasítás?! :)

Mi lenne, ha minden ember a csomagban, amivel erre a világra érkezik, kapna egy kedves kis útmutatót arról, hogy milyen is ő, vagy hogy hogyan kell bekapcsolni, hogy jól működjön. Vagy netán kikapcsolni, hogy nem működjön rosszul…

A kezelési útmutatónak biztosan lenne több része. Legelső része szüleinknek szólna:

-        Íme a tartalom: két kéz, két láb, egy fej és egy törzs. Ha ordít, etesd meg, ringasd, szeretgesd. Ha messziről érzed a szagát, akkor pelenkázd át. Lesznek olyan periódusok, amikor semmi nem használ, légy türelmes, mert nincs rajta kikapcsoló gomb. Ha végképp nem boldogulsz, hívj segítséget, kéretlen tanácsokkal amúgy is ellátnak majd hosszú időn át.

-        Ha azt hiszed, hogy valamit jól csináltál, jusson eszedbe, hogy minden elromlik egyszer, mert ez Murphy törvénye, tehát úgy 10-12 éven belül tapasztalni fogod, hogy bármennyit is javítgattad, óvtad, bántál vele úgy, mint egy hímes tojással, a gyerek nevű szerkentyű hirtelen kamasz nevű érthetetlen valakivé válik, és te már alig tehetsz valamit. Csak reméld, hogy időközben valami csoda történik és visszatalál hozzád a tüneményes kis gépezeted, amit ketten a pároddal hoztatok létre oly nagy gondossággal.

Párunknak

-        A választásod majdhogynem tökéletes. Bár megérteni a működését soha nem fogod, ne is próbálkozz. Mihelyt azt hiszed, hogy rájöttél arra, hogy valójában mit is akar, már nem azt akarja. Légy hozzá kedves, figyelmes, meghálálja, de ha nem, akkor is légy az. Próbálj a kedvére tenni, dicsérd, mert ez élteti. Legyen a tarsolyodban mindig egy csipetnyi jó szó, figyelmesség és egy nagyobb adag nyugalom. Ha hisztizne, csokoládéval leszerelheted, de ha nem sikerül, akkor menekülj, más nem hatásos. A megnyugtatással, érveléssel még véletlenül se próbálkozz, mert nem fog használni. Add fel! Egy ölelés a segítségedre lehet, bár ki szeretne egy ordító fenevad ketrecébe lépni, amikor az támadásra készül? Marad a csoki….Ha megcsalod, akkor írd meg a végrendeleted, mert nem sokára szükséged lesz rá!

          Gyerekünknek

-        Türelme véges. Szereti, ha csöndben vagy és nyugton maradsz, bár ezt határozottan tagadja. Egy ideig. A szívében óriási a neked szánt hely, de vigyázz, ki ne hozd a sodrából, mert rosszul jársz.

Semmiképp ne zavard sorozatnézés közben és mielőtt reggel meginná az első kávéját. Az általa készített tízórait, ebédet és minden egyebet mindig köszönd meg és dicsérj is, ha kedves az életed. Ha csak teheted, ne hozd ki belőle a szörnyeteget, tudd, hogy mikor kell leállni a követelőzéssel vagy a hisztivel. Soha ne mondd neki, hogy bezzeg más szülők, mert neked ez jutott és nem cserélheted le. Te választottad, ő téged választott, így fogadd el, hogy hozott anyagól ennyire telik. Lásd mindig szépnek, különlegesnek, határozottak, elszántnak,  mert hogy az is. A kamaszkort leszámítva még okosnak is fogod találni. Ez idő alatt kósza elmezavar lép fel a rendszeredben, de ne törődj vele. Nem vagy okosabb, tájékozottabb, csak ő elhiteti veled, mert szeret.

Szavatossági idő nincs rá, nem visszacserélhető. ne feledd, téged sem vitt vissza, amikor még használhatatlan voltál és  alul-felül távozott belőled az üzemanyag.

Lesz majd idő, amikor ő is hasonló helyzetbe kerülhet. Ez a bosszú, amiért nem hagytad aludni éveken át.

Barátnak

-        Jól választottál, mert hűséges, figyelmes, segít, amikor csak tud. De ne használd ki, mert az elem lemerül benne egy idő után. Ha sokat szórakozol az érzelmeivel, elhanyagolod, nem ápolod a barátságot, elveszítheted. De ha a fent említetteket betartod, akkor jó hallgatóságod lesz, nyavalyoghatsz éjjel kettőkor is. Segíteni fog akkor is, amikor senki más, mert a kapcsolatotok szent és sérthetetlen.

Egy jó adag őszinteséget is kaphatsz vele együtt, és ha ezt el tudod viselni, akkor egy csodás emberre tettél szert az életedben. Nem fog elhasználódni, legfeljebb kopni az évek során, de még így is hosszú szavatossági időt nyertél vele kapcsolatban.

És mindenkinek:

Jótállás nincs. A termék vissza nem váltható, le nem vásárolható. Késztermék, nehezen alakítható. Kérjük, senki ne próbálkozzon újra-összerakással!

 

Szólj hozzá